گیر افتادن در آسانسور میتواند بسیار استرسزا باشد، زیرا بسیاری از افراد ممکن است دچار وحشت شوند یا به خاطر تأخیر مضطرب و عصبانی شوند. برای جلوگیری از آسیب احتمالی، سعی نکنید از آسانسور بالا بروید یا درِ آن را به زور باز کنید، خونسردی خود را حفظ کنید و منتظر رسیدن کمک بمانید. در این مطلب چند دستورالعمل ایمنی وجود دارد که اگر در آسانسور گیر کردید، به کارتان میآید. شما میتوانید از شرکت سما آسانبر که بهترین خدمات تعمیر آسانسور در تهران و حومه رو ارائه میدهد؛ کمک بگیرید.
به خدمات تعمیر آسانسور نیاز دارید؟
برای اعزام تعمیرکار آسانسور به سراسر تهران و حومه با ما تماس بگیرید. 02188881214
هنگام گیر افتادن در آسانسور چه کنیم؟
- آرامش خود را حفظ کنید
گیر کردن در آسانسور میتواند آزاردهنده باشد. با توجه به تعداد افراد داخل کابین، اگر همه به خاطر وحشت نفسنفس بزنند، فضا گرمتر میشود و در نتیجه، ناراحتی و نگرانی افزایش مییابد. تمام تلاش خود را برای حفظ آرامش به کار بگیرید و سعی کنید دیگران را نیز آرام نگه دارید.
- زنگ هشدار را به صدا درآورید
دکمهی زنگ هشدار را داخل کابین فشار دهید و منتظر پاسخ باشید. روی برخی دکمهها علامت زنگوله و روی برخی دیگر، علامت تلفن وجود دارد. فردی که برای رسیدگی به این وضعیت آموزش دیده است، پاسخگو خواهد بود و به شما راهنماییهای لازم را ارائه میدهد.
- از روشهای دیگر برای برقراری ارتباط استفاده کنید (در صورت امکان)
اگر شما یا هر فرد دیگری داخل آسانسور، تلفن همراهی با آنتندهی دارید، با اورژانس تماس بگیرید و آنها را از موقعیت خود مطلع کنید.
- به انتهای آسانسور بروید
پس از تماس با شرکت آسانسور یا امداد، به سمت انتهای کابین بروید و رو به جلو بایستید. زمانی که نیروهای امداد یا شرکت آسانسور سعی در باز کردن در دارند، بهتر است در انتهای کابین باشید تا مزاحمتی ایجاد نکنید.
- روی کار پیش رو تمرکز کنید
خونسردی خود را حفظ کنید و روی دستورالعملهای پرسنل امداد تمرکز کنید تا به طور ایمن از آسانسور خارج شوید.
هنگام گیر افتادن در آسانسور این کارها را نکنید!
- پریدن و فعالیت زیاد نکنید
هنگام گیر افتادن در آسانسور، برخی ممکن است فکر کنند پریدن باعث راهاندازی مجدد آن میشود. این کار میتواند بر سیستم تعادلکنندهی کابین تأثیر بگذارد و بیرون آمدن را دشوارتر کند.
- سعی نکنید درب آسانسور را به زور باز کنید
هنگامی که در آسانسور گیر کردهاید، ممکن است غریزهتان به شما بگوید درب آن را به زور باز کنید. اما اگر آسانسور در حالی که درها باز هستند شروع به حرکت کند، خطر سقوط افراد و آسیبدیدگی افزایش مییابد.
- برای خروج تلاش نکنید
حتی اگر درب آسانسور کمی باز است و فضای کافی برای خروج وجود دارد، منتظر نیروهای امداد باشید. آنها قبل از کمک به خروج شما، از خاموش بودن کامل آسانسور اطمینان حاصل میکنند. اگر خودتان سعی کنید بیرون بیایید، ممکن است آسانسور دوباره حرکت کند و درب آن روی شما بسته شود که بسیار خطرناک است.
- وحشت نکنید
آرامش خودتان و دیگران داخل آسانسور به خروج سریعتر همه کمک میکند.
هنگام گیرکردن آسانسور افراد بیرون از آسانسور چه باید کنند؟
درصورتیکه متوجه شدید افرادی در آسانسور گیر کردهاند، حفظ آرامش و اقدام سریع و صحیح بسیار مهم است. در اینجا مراحلی که باید انجام دهید، آورده شده است:
- تماس با اورژانس
اولین و مهمترین اقدام، تماس با شمارهتلفن 115 (آتشنشانی) یا 125 (اورژانس) است. آنها میتوانند به سرعت به محل حادثه اعزام شده و افراد محبوس شده را نجات دهند.
- اطلاع به مسئولان ساختمان
همزمان با تماس با اورژانس، به سراغ مسئولان ساختمان مانند مدیر، سرایدار یا نگهبان بروید و آنها را از حادثه مطلع کنید. آنها ممکن است به نقشهها و جزئیات فنی آسانسور دسترسی داشته باشند که به امدادگران در عملیات نجات کمک میکند.
- عدم تلاش برای باز کردن درب
بههیچوجه تلاش نکنید که خودتان درب آسانسور را باز کنید. این کار میتواند خطرناک باشد و ممکن است به افراد داخل آسانسور آسیب برساند.
- آرام نگه داشتن افراد داخل آسانسور
اگر میتوانید با افراد داخل آسانسور صحبت کنید، سعی کنید آنها را آرام نگه دارید و به آنها اطمینان دهید که کمک در راه است. از صحبتکردن در مورد خطرات احتمالی یا بیان جملات منفی خودداری کنید.
- ارائه اطلاعات به امدادگران
هنگامی که امدادگران به محل رسیدند، تمام اطلاعاتی را که در مورد حادثه دارید، از جمله تعداد افراد محبوس شده، طبقهای که در آن گیر کردهاند و هرگونه اطلاعات دیگری که ممکن است مفید باشد، به آنها ارائه دهید.
- از تجمع افراد در اطراف محل حادثه خودداری کنید تا فضای کافی برای عبور و مرور امدادگران فراهم شود.
- از فیلمبرداری یا عکاسی از محل حادثه خودداری کنید، زیرا این کار میتواند حواس امدادگران را پرت کند.
- در صورت مشاهده هرگونه دود یا بوی مشکوک، فوراً محل را ترک کنید و به امدادگران اطلاع دهید.
پیشگیری از گیر افتادن در آسانسور
- قبل از سوار شدن به آسانسور، از سالم بودن آن مطمئن شوید.
- اگر بین طبقات صدای عجیبی شنیدید یا احساس کردید آسانسور به طور عادی حرکت نمیکند، از آن خارج شوید و از آسانسور دیگری استفاده کنید.
- از پر کردن بیش از حد آسانسور خودداری کنید.
- به کودکان در مورد خطرات آسانسور آموزش دهید و هرگز آنها را به تنهایی در آسانسور نفرستید.
با رعایت این نکات ساده، میتوانید احتمال گیر کردن در آسانسور و خطرات ناشی از آن را به حداقل برسانید.
مدت زمان گیر کردن در آسانسور
در بیشتر موارد، درب آسانسور ظرف چند دقیقه باز میشود. به خصوص در ساختمانهای شلوغ، افراد دیگر متوجه نقص میشوند و به سرعت با تیم نگهداری یا اورژانس تماس میگیرند. شما میتوانید از شرکت سماآسانبر به عنوان یک شرکت معتبر که خدمات خرید و نصب و تعمیر آسانسور را ارائه میدهد؛ کمک بگیرید.
علاوه بر این، بسیاری از آسانسورهای مدرن دارای سیستمهای خوداصلاحی هستند که میتوانند اشکالات جزئی را که باعث توقف یا گیر کردن در آسانسور میشوند، شناسایی و برطرف کنند. با این حال، بسته به منطقه و در دسترس بودن تیمهای نگهداری و اورژانس، ممکن است 30 دقیقه تا چند ساعت در آسانسور گیر کنید.
دلایل احتمالی توقف آسانسور
- عدم تراز با طبقات: این بدان معناست که سطح کابین آسانسور با سطح طبقه همتراز نیست و باعث توقف ناگهانی میشود.
- اضافه بار: حضور تعداد زیاد افراد یا وزن بیش از حد مجاز در کابین، میتواند باعث توقف آسانسور شود.
- مشکلات برقی یا حسگرها: نقص در پنل برق یا حسگرهای آسانسور نیز میتواند باعث توقف آن شود.
- گیر کردن بین طبقات: گیر کردن آسانسور بین طبقات باعث متوقف شدن آن میشود.
- مشکلات مکانیکی: اختلال در عملکرد قطعات داخلی آسانسور نیز منجر به توقف آن میشود.
- قطعی برق آسانسور: شایعترین دلیل توقف آسانسور، قطع برق است. اگر هنگام وقوع این اتفاق داخل آسانسور بودید، وحشت نکنید! آرامش خود را حفظ کرده و در صورت نیاز درخواست کمک کنید. در اکثر موارد، آسانسور به زودی دوباره کار خواهد کرد.
توقف ناگهانی آسانسور
توقف ناگهانی آسانسور میتواند تجربهای ترسناک باشد. اما وحشت نکنید! این نکات را به خاطر بسپارید تا به کاهش استرس سایر مسافران نیز کمک کند. اگر در چنین شرایطی قرار گرفتید، سعی کنید خونسردی خود را حفظ کنید و دستورالعملهای زیر را دنبال کنید:
- اگر درهای آسانسور باز هستند، فوراً از آن خارج شوید و به منطقه امن بروید.
- اگر درهای آسانسور بسته هستند، سعی نکنید آنها را به زور باز کنید.
- از دکمه تماس اضطراری برای برقراری ارتباط با فردی که میتواند به شما کمک کند، استفاده کنید.
گیرافتادن در آسانسور، تجربهای ناخوشایند و ترسناک است که میتواند اضطراب و استرس زیادی را به همراه داشته باشد. بااینحال، با رعایت نکات ایمنی و حفظ آرامش، میتوان از این موقعیت دشوار بهسلامت عبور کرد.