- مدیرکل استاندارد استان تهران تأکید کرد: طبق ضوابط و الزامات مبحث ۲۲ – ۲ – ۶ مقررات ملی ساختمان، مسؤولیت هرگونه حادثه ناشی از عدم عقد قرارداد سرویس و نگهداری بازرسی و دریافت تأییدیه آسانسور در آپارتمانها، به عهده مدیر ساختمان و یا مالک است.
- به گزارش خبرگزاری صداوسیما از روابط عمومی اداره کل استاندارد استان تهران، مسلم بیات در تشریح بند 22-10-2 و 22-2-6 مبحث مقررات ملی ساختمان، گفت: مدیران و مالکان ساختمانها در ارتباط با ایمنسازی و اخذ تأییدیههای موردنیاز سیستمها و تجهیزات مصوبه، مکلفاند با توجه به ماهیت آسانسورها و پلههای برقی، برای حصول اطمینان از عملکرد مناسب و داشتن ایمنی کافی در دوره بهرهبرداری، با انجام سرویسهای ماهانه و بازرسیهای سالانه اقدام کنند؛ لذا مدیران دستگاههای اجرایی و مالکین و مدیران مجتمعهای مسکونی و تجاری، قانونا موظف به ایمن و استانداردسازی آسانسورهای مجموعههای متبوع خود هستند.
- اگر سرویس و نگهداری مستمر و بازرسی ادواری سالیانه برای آسانسور، انجام نشود و حادثهای همراه با ایجاد جرح براي مسافرین آسانسور، به وقوع بپیوندد، کلیه مسئولیتهای حقوقی و کیفری آن بر عهده مدیر یا مالک ساختمان (و البته شركت آسانسوري که با مدیر ساختمان قرارداد داشته باشد و دارای پروانه معتبر طراحی و مونتاژ از وزارت صنایع باشد) است و با توجه به اطلاعرسانی سازمان استاندارد در جراید، دیگر توجیهی برای فرار از مسئولیت در محاکم قضایی وجود ندارد!
- لازم به توضیح است مطابق استاندارد ملی آسانسورهاي كششي ١-٦٣٠٣ و دستورالعملهای جاری، گواهی ایمنی صادره توسط شرکتهای بازرسی، تنها یک سال اعتبار دارد و آسانسورهای در حال بهرهبرداری، که سرویس و نگهداری مستمر ماهانه دارند، باید بهصورت سالیانه بازرسی ادواری شوند.
- اگر آسانسور فاقد قرارداد سرویس و نگهداری سالیانه با یک شرکت مجاز ( دارای پروانه طراحی و مونتاژ و عضو سندیکای آسانسور) باشد در این صورت حتی اگر آسانسور دارای بیمهنامه باشد شرکت بیمهگذار هیچگونه خسارتی پرداخت نمیکند. برای بررسی و مشاهده لیست شرکتهای دارای پروانه مونتاژ و طراحی میتوانید به سایت سندیکای آسانسور ایران به نشانی www.iseei.net مراجعه نمایید یا با دفتر مرکزی سندیکا واقع در خیابان ستارخان برق آلستوم جنب آتشنشانی خیابان نیرو کوچه ۲ پلاک ۵، به شماره ۴۴۲۷۳۰۴۵ تماس بفرمایید.
در قانون آمده است که :
تا زمان عقد قرارداد سرویس و نگهداری مناسب با اشخاص حقوقی صاحب صلاحیت (فقط شرکتهای دارای پروانه طراحی و مونتاژ آسانسور از وزارت صنایع) مسئولیت آسانسور با مدیر یا بهرهبردار ساختمان خواهد بود و در قبال هر حادثهای باید پاسخگو باشد.
پیشنهاد میشود در واگذاری سرویس و نگهداری آسانسور ساختمانتان به شرکتهای مجاز، اعتبار مدارک آنان با مراجعه به سایت وزارت صنایع و سندیکا آسانسور با دقت بررسی شود تا از هرگونه خسارت مالی یا جانی پیشگیری نمایید.
منبع: خبر گذاری صدا و سیما تاریخ انتشار 29 مرداد 1396